Vatová piškóta na viac spôsobov :so salajkou /amonium/ alebo bez nej

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1.SPOSOB PRÍPRAVY: 6 celých vajec, 20 dg kryštálového cukru vyšľaháme nad parou na hustú penu. Potom zmes za mierneho prešľahávania necháme vychladnúť, pridáme 1/2 balíčka Solamylu/12,5dg/ so štvrť ČL salajky alebo 1/2 bal. kypriaceho prášku /niekto dáva štvrť ČL salajky a štipku pdp zároveň/ a to tak, že túto sypkú zmes preosievame cez sitko a zároveň zľahka vmiešavame do vaječnej peny. Upečieme. Môžeme upiecť z 12 vajec zároveň a prekrojiť piškótu, ktorá je vysokánska.++++++++++++++++++++++++++++++2. SPOSOB: 9 vajec, 30 dg cukru, 17 dg maizeny, 4 dg grízovej múky, 1 pdp / neskúšala som / Plnka sa robí kvalitná, z vaječnej zmesi šľahanej nad parou + rozpustená čokoláda do toho a maslo alebo bez čokolády a s rumom. Ak znova budem piecť pridám foto rozkrojenej torty. Staršie cukrárky túto piškótu určite poznáte. Bez vychvaľovania a zveličovania, je skutočne vynikajúca. Ešte pred pár rokmi sa bez takejto torty /aspoň v našom kraji/ nezaobišla žiadna svadba alebo čo i len trošku slávnosnejšia chvíľa.

POSTUP PŘÍPRAVY

xxxxxxx