Bačove bryndzové zemiaky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* zemiaky * ... * 1 pór * 1 cibuľa * caa 150 g or.slanina * 3 ks kuracie párky * 150-200g bryndza * 2 vajíčka * 1 kyslá smotana * ......... soľ, pažítka, ol. olej, vegeta, rasca

POSTUP PŘÍPRAVY

- viem, že to nie je bezmasité jedlo, ale fakt mi tu chýba rubrika zemiaky :) ....

- zemiaky v šupke vydrhneme, prekrojíme na pol, poukladáme šupkou dolu na plech, osolíme, pokvapeme ol. olejom a posypeme rascou / keď nemáte radi rascu - nemusíte/, podlejeme pohárom vody ..... prikryjeme alobalom a dáme piecť, teplota 190 stupňov do makka,.. potom alobal odokryjeme a necháme trošku pripiecť povrch
- kým sa zemiačiky pečú - na panvici si ošmahneme /všetko pacnúť spolu/ - nakrájanú slaninku, pór, cibuľu, i párky /možete nahradiť i klobásou, ale tú moje deti nemajú radi/ - bez oleja - slaninka si pustí dosť
- bryndzu, smotanu a vajíčka vymiešame - bryndzu ochutnajte - ak je málo slaná možete trošku dochutiť vegetou /bryndze som mala 200g/
- zatiaľ sa nám i slaninovo- cibuľová masa ošmahla
- a zemiačiky predpiekli
- do bryndzovej zálievky prisypeme /scedené od prebytočného oleja/ slaninovú zmes - tu pozor, musí byť aspoň trošíčku polovychladnutá, aby sa bryndza nesekla ...... preto sme ju robili hneď na začiatku zároveň so zemiakmi, aby mala dostatok času na vychladnutie .... premiešame
- lyžicou navrstvíme bryndzovú zmes, posypeme pažítkou a dáme dopiecť - pri tej istej teplote .... čas som nesledovala .. tak treba mrk
- upečené ... ja to nemám rada moooc prišmahnuté - nech tam i bryndzu cítim - takže každý si farbu podľa seba :)
- no nie je to zrovna diétne jedlo, ale fakt som to nejedla už ani nepamatám a žiadalo sa i takéto :) ... a k tomu šalátik ako stvorený