Chrumkavý, krehučký ružičkový kel v anglickej slaninke a syrovom cestíčku(Tip na rýchly obed, večeru)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ružičkový kel,(koľko ks kelu,toľko slaninky) slaninka, hladká múka, syr( výber ľubovolný.eidam,parmezán, ja som dala nivu) soľ, vajce, mleté čierne korenie, olej,

POSTUP PŘÍPRAVY

Ja som robila cestíčko odoka .

do vody dáme soľ,mleté čierne korenie (podľa chuti) vložíme umytý kel a povarime cca 5 min.
zlejeme vodu z kelu a necháme vychladnúť.Zatiaľ si pripravíme cestíčko z vajca, múky a strúhaného syru,samozrejme dochutíme soľou.(kto chce môže roztlačiť aj strúčik cesnaku)cestíčko by malo byť stredne husté.
nakrájame si slaninku na pláty a ja som si ich aj trošku ,opatrne vyklepala,aby boli trošku väčšie.Pokúste ste sa dať tenšie pláty slaninky,aby sa prepiekla do chrumkava!
a môže sa začať zatáčať kel do slaninky.V prípade,že natrafíte na väčšie kúsky kelu, môžete pokojne prepoliť.
takto pripravený závitok ,opatrne vložíme pomocou lyžičky do cestíčka a pozor aj pri zakrúcaní kelu do závitkou ,treba zavinúť na tesnejšie.
takto obalené v cestíčku vkladáme do ROZPÁLENÉHO OLEJA!
pečiem na strednom ohni do zlatista!!!
hotové vyberieme na servítok a môžeme podávať.My sme mali s dressing,ale môžu byť zemiaky,zeleninka. DOBRÚ CHUŤ!!!!!!