Paradajková omáčka s mušľami – na cestoviny
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 balík mrazené mušle, zeler (podľa chuti), 1 cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 plechovka paradajok, zeleninový vývar, 1 polievková lyžica červeného vínneho octu (balzamikový), olivový olej, oregano, bazalka, soľ, korenie, čili paprička alebo čili omáčka, podľa chuti
POSTUP PŘÍPRAVY
Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájaný zeler, opražíme, podlejeme vývarom, podusíme do mäkka. Pridáme paradajky z konzervy, balzamikový ocot, cesnak nakrájaný na tenké plátky, chvíľu povaríme. Rozmixujeme ponorným mixérom (nemusíme). Pridáme koreniny: soľ, korenie, oregano, bazalku, prípadne čili. Pridáme mušle, chvíľu povaríme, aby sa zredukovala omáčka - ak je veľmi hustá, zriedime ju.
Podávame s cestovinami posypané nastrúhaným parmezánom. Mňam