Zapekané zemiaky s klobáskou a zeleninou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,5 kg zemiakov, 2 menšie cuketky, 1 hlávka brokolice, 2 cibule, 2 klobásy, 4 vajcia, 1/2 l mlieka, 200g syr eidam, rozmarín a iné bylinky, soľ, vegeta, MČK

POSTUP PŘÍPRAVY

Vďaka klobáske tento recept nie je tak celkom zeleninový, ale sem tam si treba dopriať aj niečo navyše :-))

Polovicu očistených zemiakov nakrájame na kolieska a poukladáme do pekáča, ktorý sme potreli olivovým olejom.
Osolíme a posypeme jednou nasekanou cibuľou a natrhanými vetvičkami rozmarínu /ak nemáte, nerobte si ťažkú hlavu, môžte použiť aj iné bylinky napr. tymián/.
Ďalej pokračujeme na kocky nakrájanými cuketkami a brokolicou porozdeľovanou na ružičky. Tiež mierne osolíme.
Je čas porozkladať kolieska klobásky :-)
Na vrchnú vrstvu budeme potrebovať druhú polovicu zemiakov. Nakrájame ich na kocky, osolíme a v miske premiešame s nasekanou cibuľkou. Potom ich navrstvíme na klobásu. Zalejeme zálievkou. Tú pripravíme tak, že mlieko rozšľaháme s vajíčkami, ochutíme MČK, vegetou a bylinkami podľa chuti.
Zakryjeme a pečieme 30 min. Potom navrch nasypeme nastrúhaný syr a zapekáme odokryté, ešte približne 20 min.