hliva ustricová so špagetami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

špagety - koľko vojde medzi ukazovák a palec :-), hliva ustricová - 300g balenie, 1 väčšia cibuľa (alebo pór), 1 veľká mrkva, majoránka podľa chuti, sójová omáčka a samozrejme lyžička oleja.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuľku si orestujeme

Cibuľku si orestujeme na troške oleja.
Na orestovanä cibuľku hodíme :-) polámené špagety.
Zalejeme vodou tak, aby špagety boli ponorené vo vode. S tou vodou to netreba preháňat, aby zase voda dokázala vsiaknuť do špagiet. A treba trošku pomiešať, aby sa špagety pri varení nezlepili.
Nastrúhame si mrkvičku. Ja používam držiak na cibuľu, aby som neprišla v tej rýchlosti o ruky.
Mrkvu šmaríme do vody ku špagetám.
Na špagety hodíme nakrájanú hlivu. Okoreníme majoránkou (ľúbim majoránku, takže dávam hodne) a "solíme" sójovou omáčkou - zase podľa chuti (t.j. nepoužívam pri recepte soľ).
Prikryté dusíme kým nám nezmäknú špagety - kto ako má rád. Šťava z hlivy krásne nasiakne do špagiet. Najdlhšie na tomto recepte je nakrájanie zeleniny :-). Ak použijete pór - ten nerestujte len ho volne naložte na hlivu do hrca. Vyzerá v jedle krásne (ja som nemala).