CESNAKOVO_SYROVE ROZTEKY*****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,5kg polohrúba múka,0,2kg bravčová masť alebo Hera,0,2 kg tvrdý syr,kocka droždia,,1 prášok do pečiva,1 vajíčko,1čl soľ,asi1 dl mlieko-možno aj menej,záleží od múky Na plnku:cesnak 1-2 hlávky,soľ,pár kvapiek oleja Na potretie:vajíčko,syr na posýpanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky indiegréncie dáme do misy a poriadne vymiesime.Necháme asi polhodinku oddychnúť a premiestnime na dosku,ktorú sme trocha pomúčili.Rozdelíme na šesť častí,každú rozváľkame-ak chceme rovnako veľké,tak podľa pokrievky vykrojíme kruh.Radielkom si rozkrojíme výrezy-ja maximálne osem-čím viac,tým je pečivo efektnejšie. Rozotrieme troška plnky a stáčame od širšej časti k užšej.Kladieme na pečiaci papier,potrieme rozšľahaným vajíčkom,posýpeme,hrubozrnou soľou a semiačkami(rasca,mak,sezám) alebo jemne strúhaným tvrdým syrom.
Už nenechávame kysnúť,ale hned pečieme vo vyhriatej rúre priasi170 st.celzia asi 12 minút.Dlžka pečenia závisí od toho,aké veľké rohlíčky sme ušúľali-teda čím menšie,tým kratšie.

Je to dobrá CHUTOVKA k vínku alebo aj teraz k veľkej noci,jedlá aj na druhý deň.