buchty *♥*Tvaroháče*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto - 500gr. hladkej múky, 3 PL cukru, 1/2 - 3/4 čL soli, vanilkový cukor, 250ml vlažného mlieka, 2 vajcia, 75 ml oleja, 5 PL rozpusteného masla, kocka droždia, \\r\\nNáplň - vaničkový tvaroh, cukor dľa chuti, trocha citr. šťavy, 3 PL vanilkového pudingu

POSTUP PŘÍPRAVY

Klasicky zarobíme kysnuté cesto - do vlaž. mlieka zarobíme kvások - pridáme trocha cukru a necháme kvasnice rozpustiť. Vlejeme ich do múky, pridáme zvyšný cukor, soľ, tuk, vajcia a vypracujeme. Necháme kysnúť. Ale cesto môžeme pripraviť aj v DP, to je už na každom, čo preferuje.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske asi na 0,5 - 1 cm. Rozkrájame ho na štvorce. Na ne kladieme tvarohovú náplň a pridáme k nej hrozienka ( komu nechutia, nedá ). Spájame vždy protiľahlé rohy cesta a stlačíme ich spolu. Kladieme na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom s mliekom. Pečieme ich cca 20 min. na 180°C (+ ventilátor)