*♥*Rímske závitky*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia, cibuľa, sušené paradajky v oleji, strúčik cesnaku, šunka, zelené olivy, soľ, mčk, rozmarín, hladká múka, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

xxx

Kuracie prsia rozrežeme naplocho a vyklepeme v mikroténovom sakli. Naklepané rezne jemne osolíme a posypeme korením - mčk. Necháme chvíľu postáť.
Sušené paradajky rozmixujeme (ja som použila 4 PL paradajok, olej som nechala stiecť) a pridáme jeden strúčik cesnaku (paradajky som si urobila v sezóne, tuším mám niekde v receptoch)
Rozmixované paradajky s cesnakom poukladáme lyžičkou na mäso, trocha rozotrieme a poukladáme pokrájané olivy. Prikryjeme plátkom šunky a zavinieme
dobre spojíme ihlicou alebo špáradlami a potom závitky zľahka poobraciame v hladkej múke.
V panvici rozohrejeme olej a závitky opražíme
Závitky vyberieme a na výpeku orestujeme cibuľu pokrájanú nadrobno.
Cibuľu i s výpekom presunieme do kastróla, v ktorom závitky budeme dusiť. Prihodíme i vetvičku rozmarínu. Môžeme pridať ešte trochu oleja ( ja som pridala ten z paradajok), pridáme závitky a zalejeme horúcou vodou.Ak chceme, môžeme do šťavy pridať sušené paradajky alebo ich pridať pokrájané.
Dusíme domäkka ( cca 25 min. ) Šťavu netreba zahusťovať, postačila tá trocha múky, ktorou sme závitky obalili pred tepelnou úpravou.
Podávame s dusenou ryžou alebo dusenou tarhoňou.