Karamelová torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Biskvit : 3 vajcia, 9 dkg.práš.cukru, 9dkg polohr.múky, tochu prášku do pečiva, na potretie marhuľový lekvár. Sneh : 7 bielkov, 21 dkg prášk.cukru. Karamel : 4 poliev.lyžice kryšt.cukru, 4 poliev.lyžice vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Biskvit pripravíme vymiešaním žĺtkov s cukrom, pridáme sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva. Vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a upečieme. Necháme vychladnúť. Potrieme marhuľovým džemom(môže byť aj iný, ale marhuľový je úplne famózny). Pripravíme si karamel z cukru a pridáme vodu, keď je rozpustený odstavíme z ohňa. Zo 7 bielkov vytrepeme sneh, pridávame prášk. cukor a misu so snehom si dáme nad paru a ešte poriadne trepeme. Keď je sneh ešte teplý pomaly pridávame ( po lyžiciach) karamel. Hotový sneh navrstvíme na biskvit potretý džemom. Dáme to rúry vyhriatej na 150 - 200 stupňov a hneď rúru vypneme a vo vypnutej rúre necháme tortu asi 1/2 hod. nech sa karamel chytí. Karamelový sneh by sa mal pekne udržať vysoký.
Necháme vychladnúť a natrieme 2 šľahačkami. Určite použite šľahačkovú smotanu, do ktorej pridáte vanilkový cukor. Šľahačka v sprayi je o ničom!