Francuzsky kremes

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Listkove cesto. 3 zlate klasy, 3PL cukru, 2 vanilkove cukre,7 dcl mlieka, 5 zltkov, 5 bielkov a 5 PL cukru, 2-3 slahacky, varova cokolada
POSTUP PŘÍPRAVY
Listkove cesto rozdelit na 2 casti a upiect dva platy na plechu, ktory sme pred tym potreli vodou. Upecieme v horucej rure. Uvarime si krem: 7 dcl mlieka, 3 zlate klasy, 3 PL cukru, 5 zltkou a 2 vanil. cukre, uvarime hustu kasu. Z 5 bielkov a 5 PL cukru vyslahat sneh, ktory hned vmiesame do horucej kase. Masu natrieme na jeden z platov, dalsiu vrstvu dame vyslahane slahac. smotany. Rozpustenu var. cokoladu natrieme na 2 plat a nechame stuhnut. po stuhnuti ja si tento plat hned krajam na pozadovane kocky, aby sa pri krajani navytlacala slahacka
 |
mlieko, zlate klasy, vanil. cukor |
 |
vyslahany sneh primiesat |
 |
slahacky v mojom pripade 3 a mne chuti s vanilkovym cukrom. Na kazdu slah. jeden vanilkovy |
 |
natierame, natierame |
 |
rozpustime vo vodnom kupeli varovu cokoladu |
 |
druhy plat natrieme cokoladou, nechame stuhnut. Potom nakrajame na pozadovane kocky a ukladame na slahacku. |