Štrúdla na slano
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Postup: Mäso umyjeme, očistíme, nasolíme a nakoreníme, dáme do oleja a necháme 2 hodiny odstáť, potom na oleji orestujeme do mäkka. Zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť, nakrájame na mesiačiky a poukladáme na plech, dáme koreniny a maslo a zapečieme. Anhlickú zeleninu 10 min. Povaríme vo vode osolenej, potom vodu zlejeme a pridáme veľa masla a cibule na mäso si pripravíme dni vopred aby bola chrumkavá, cibuľu nakrájame na koliečka, obalíme v múke a červenej paprike a vypražíme, necháme na papierovej utierke odstáť. Dressing pripravíme nasledovne: všetky ingrediencie si zamiešame do bieleho jogurtu. A podávvame s mäsom.
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup: Lístkové cesto si dáme na pracovnú dosku, orestujeme špenátové listy na oleji olivovom a cesnaku, syr postrúhame na drobno a šunku nakrájame na kocky. Naplníme cesto a zavinieme, potreme vajíčkom a dáme piecť na 180 C asi 30 minút.