
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 polievková lyžica kakaa, 2 hrnčeky mlieka, 2 vajcia, 1 a 1/2 hrnčeka kryšt. cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 1 hrnček polohrubej múky, 2 hrnčeky hladkej múky, 1 medovníkové korenie (ak chcete, stačí aj polovica), 1 kypriaci prášok do perníka
POSTUP PŘÍPRAVY
Všetky suroviny okrem kypriaceho prášku miešať aspoň 3 minúty. Kypriaci prášok vmiešať na konci. Piecť približne 25 minút. Môžete posypať práškovým cukrom, poliať čokoládovou polevou alebo polevou vymiešanou z nutely a kyslej smotany. Rýchle a výborné.
Používam hrnček s objemom 2,5 dl a perník je zvyčajne dosť vysoký, pečiem na klasickom veľkom plechu.