pečené zemiaky s tvarohovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme zemiaky podľa počtu osôb,250g mäkkého tvarohu,250g. kyslej smotany,2lyžice smotany na varenie/môžeme zameniť za mlieko ak nemáme/ 1viazaničku pažítky ak nie je môžte zameniť za mladú cibulku,3 strúčiky cesnaku,soľčierné korenie.\r\nNa ozdobenie kolieská cibule,bobkový list

POSTUP PŘÍPRAVY

1.V miske dobre rozmiešame tvaroh,kyslú smotanu,soľ,mleté čierné korenie.Zmes dobre vymiešame a rozriedime podľa potreby smotanou na varenie alebo mliekom.Pridáme nasekanú pažítku a omáčku odložíme do chladničky.\r\n2.Zemiaky aj so šupkou umyjeme,nakrojíme,prípadne urobíme výrez a poukladáme na vymastený plech.\r\nZľahka osolíme.Pečieme v plynovej rúre asi 45 minút /každý pozná tú svoju rúru./\r\nPred podávaním potrieme reznú ranu pretlačeným cesnakom s vymiešanou soľou.\r\n3.Do každého zeniaka dáme krúžok cibule,bobkový list a polejeme tvarohovou omáčkou .\r\n Pre náročných sa hodí aj upečená slaninka. \r\n!!!!!!!!!!!!PRAJEM VÁM VŠETKÝM DOBRÚ CHUŤ!!!!!!!\r\n,Všetci sme si pochutnali.Recept som našla v časopise Dobré jedlo len som ho trošku obmenila.