JELENIE STEHNO NA BRUSNICIACH*****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jelenie stehno,olej,soľ,jalovec,bobkový list,mrkva,petržlen,zeler,cibuľa,citron,brusnice,šľahačková smotana,cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Jelenie stehno pokrájame na plátky,narežeme zľahka kraje,aby sa pri pečení nekrútili.Osolíme a opečieme prudko na rozpálenom oleji z oboch strán.Mäso vyberieme na tanier a na panvicu dáme zeleninu nakrájanú na kúsky.Mäso dáme naspäť,pridáme pol citrona aj s kôrou,bobkáč a borievky tam šupneme tiež,podlejeme vodou,zakryjeme a dusíme v rúre.Občas pozrieme,aby nám neprihorelo a nerozvarilo sa.Ak je treba,podlejeme(môžeme aj vývarom).Hotové mäso vyberieme,bobkáč a citron vyhodíme a zeleninu rozmixujeme.Pridáme šľahačku,necháme prevrieť .Vložíme brusnice(radšej zavarené)a dochutíme citronovou šťavou a cukrom.

Podávame s knedľou,mäsko prelejeme omáčkou a ozdobíme plátkom citrona,na ktorý sme šupli kopček brusníc.
Omáčka sa nezahusťuje múkou-nerobíme krupicu- len zeleninou,takže nešetríme.Mrkvy dávame toľko ako ostatnej zeleniny spolu.

DOBRU CHUT