
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kuriatka,olej,múka,červená paprika,soľ-vegeta,rasca,čierne mleté korenie,mrkva,petržlen,petržlenová vňať,vajíčko a hrubá múka na mrveničku
POSTUP PŘÍPRAVY
Očistené kuriatka popárame na menšie kúsky a opražíme na oleji.Pridáme za lyžicu múky-ja polohrúbej-a minútku ešte restujeme.Odtiahneme nabok,dáme štipku papriky pre farbu a zalejeme vodou.Dáme vegetu (bujon,soľ,rascu) a varíme asi 20 minút.Zeleninu si pekne nakrájame,pridáme ku kuriatkam a pokračujeme do uvarenia.Z múky a vajíčka zamiesime tvrdšie cesto,ktoré postrúhame na strúhadle na jablká-ideálne o deň skôr.Obschnutú mrveničku pridáme do polievky a dovaríme.Mrvenička varením narastie,preto s tým dopredu rátame a podľa toho sa zariadime vodou.Dochutíme podľa seba .Petržlenovú vňať-samozrejme nasekanú-dávame až do taniera.
Ja robím aj so sušenými hubami alebo len s čerstvými mladými nôžkami modrákov,ked sú ešte také maslové.Občas namiesto mrveničky dávam len halúšky:1 vajíčko,trocha vody,polohrúba múka -pretriem cez haluškár -ked vyskočia na hladinu,môžeme baštiť.
DOBRU CHUT
![]() |
* |
![]() |
restujú sa kuriatka |
![]() |
pridá sa zeleninka |
![]() |
vajce,voda,múka,vňať-haluštičky |
![]() |
uvarená |