
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto som robila podľa receptu na štrúdľu so zápražkou podľa Kristíny S. (nigina) ID 32120 (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19885). Plnka: 80 g pražených solených arašidov, 80 g detských piškót, 2 PL oleja, 50 g cukru, 1/2 ČL škorice, niekoľko PL mlieka
POSTUP PŘÍPRAVY
Na úvod musím pochváliť a poďakovať Kristínke S. za skvelý recept. Za pár korún som skutočne vykúzlila listové cesto, skoro ako pravé - dokonca naši sa pri ochutnávke hneď spýtali, či som použila kupované lístkové cesto... Z tejto dávky mi vyšla jedna väčšia a jedna menšia štrúdľa, pretože som si cesto rozdelila na tretiny a dve tretiny som nakoniec spojila dokopy na tú väčšiu. Neviem, či som trúba a niečo som poplietla, alebo som robila priveľké štrúdle, ale neodporúčam pripravovať plnku vopred a vo väčšom množstve, aby vám neostali zbytky :) No a k samotnému receptu na plnku. Je jednoduchý - pomelieme si piškóty, arašidy, zamiešame, pridáme škoricu a cukor. Plnka má byť taká sladko-slaná, preto to s cukrom nepreháňajte - naozaj stačí iba tých 50 g, pretože istú sladkosť dodajú aj piškóty. Ale to je na vás :) K suchej zmesi pridáme 2 PL oleja a po lyžiciach mlieko, kým nám nevznikne sypká, hrudkovitá hmota, niečo ako mokrý piesok, nemala by byť priveľmi vláčna. No a už len plníme. Táto dávka mi vystačila na tú jednu väčšiu štrúdľu. Menšia bola kakaová, ale fotku sem nedávam, pretože plnka mi vytiekla a nevyzerala veľmi lákavo :( Neviem, či ste už skúšali do plnky použiť solené arašidy, každopádne, ja som to skúsila preto, lebo okrem nich sme mali doma iba vlašské orechy v mede a tých by bola škoda :D Avšak, dodali závinu veľmi dobrú chuť... Čo ma prekvapilo.:)