Bábovka s tvarohom
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 vajcia, 250 g jemného tvarohu, 250 g kryštálového cukru, 200 g masla, 150 ml acidofilného mlieka alebo cmaru, 230 g polohrubej múky, 50 g hrubej múky, 1 prášok do pečiva
POSTUP PŘÍPRAVY
Dlho čerstvá :-)
|
Vymiešame si 4 žĺtka, 250 g tvarohu, 250 g kryštál.cukru, 200 g zmäknutého tuku. |
|
Pridáme 150 ml cmaru, alebo acidka, premiešame. |
|
Pridáme múku s kypriacim práškom, premiešame. |
|
Jemne vmiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielkov. |
|
:-) |
|
Dáme do maslom vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy. |
|
Pečieme na spodnom rošte pri 160°C cca 45 minút a viac. DOBRÚ CHUŤ ! |