Panenka so šunkou a syrom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Bravčová panenka – cca 0,5 kg, soľ, 4 strúčiky cesnaku, plnotučná horčica, cca 20 dkg údenej šunky, 2 balenia camembertu, cca 20 dkg eidamu, 2 balenia mozzarelly, hladká múka, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Mäso podľa potreby odblaníme a zbavíme prebytočného tuku, |
 |
nakrájame na plátky hrubé 2-3 cm, naklepeme na tenšie rezne, |
 |
Do horčice pridáme pretlačený cesnak a premiešame. |
 |
syry nakrájame na tenšie plátky, camembert som krájala asi na 0,5 cm. |
 |
zľahka osolíme a z každej strany potrieme vrstvou horčice s cesnakom, |
 |
položíme pol plátka údenej šunky,(môže byť údené karé, údené pliecko, moravské údené, údená krkovička... podľa chuti), |
 |
tenší plátok eidamu, mozzarelly a nakoniec camembert - ten som to zabudla odfotiť, |
 |
preložíme, spojíme dvomi špáradlami, aj cez syr, |
 |
obalíme v múke, |
 |
vypražíme na oleji |
 |
a otočte si ich ešte aj takto na hranu, aby bolo mäsko opražené z každej strany. |
 |
Podľa potreby mäsko ešte pootáčajte a ak sa náhodou stane, že eidam trošku vytečie, potlačte ho lopatkou späť k batôžku.Miesto eidamu môžete použiť aj syr gouda. |
 |
Podávame so zemiakmi, dresingom, zeleninou. *Dobrú chuť* |