Grécke kura
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 veľké kura, 1,5kg zemiakov, zálievka: 1vlž plnotučnej horčici, 5 vlž olivového oleja /slnečnicový/, šťava z 3 citrónov, 2 strúčiky cesnaku jemne nastrúhané,soľ a korenie čierne podľa chuti. 2-3 cibule, 2 mrkvy /nemusia byť/, 2 jablká /nemusia byť/, soľ, korenie mleté. Tymián a 10dg nastrúhaného syru.
POSTUP PŘÍPRAVY
Očistené zemiaky pokrájame na štvťky a zalejeme zálievkou, cibuľu pokrájať na pásiky , dobre premiešať a marinovať 30min. Zatiaľ si kura rozdelíme na 6-8ks,osolíme a poukladáme na jemne olejom potretý plech, pomedzi dáme marinovanú zmes, na kolieska nakrájanú mrkvu a štvťky jabĺk /nemusia byť, ale skúste, sú výborné/. Jemne posypeme tymiánom, zakryjeme alobalom a pečieme na 200C asi 1,15 hod. Odokryjeme a posypeme syrom a dáme zapiecť, kým syr nechytí zlatú farbu. príloha: pohár červeného vína, olivy.