Zapekaná kyslá kapusta - fenomenálne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 3 zemiaky (surové),2mrkvy,40g masla,1 pór,zhruba 400 ml vývaru slepačieho napríklad ak nemáte tak bujón,500g kyslej kapusty,mlete čierne korenie,soľ, 1 KL cukru,1-2 jablčka,1 pár špekačiek ak nemáte tak sú dobré aj tie hrubé párky alebo kúsok klobásky,20 dkg tvrdého syra

POSTUP PŘÍPRAVY

Dievčence toto je niečo úúúúúúúžasné....Dá sa to spraviť aj bez tých špekačiek,ale ak to chceme dať ochutnať našim nežným polovičkám tak tam dajte mäsko napríklad aj údené....Je to výborná mňamka aspon mne to strašne chutí....Takže hor sa na postup....

Ingrediencie zhruba všetky ak nie tak vyššie kuk....
Zemiaky očistíme,umyjeme a nakrájame , pór a mrkvu taktiež.....
Na rozohriatom masle niekoľko minút t.j. napríklad do 5 minút... dusíme tieto tri suroviny.....
Zalejeme 250 ml vývarom,prikryjeme a dusíme cca do 10 minút....
Vytlačenú kapustu nakrájame,pridáme k zeleninke,osolíme,okoreníme,posypeme cukrom a prikryjeme a varíme cca 15 minút...Počas varenia podlievame alebo nemusíte môžete celý vývar t.j. 400ml vyliať hned na začiatku....
Jablká očistíme,nakrájame na kocky a šups s nimi k zelenine a kedy? No predsa po 15 minútach pridáme jablká a ešte varíme 5 minút....
Zeleninku si dáme do vymastenej zapekacej misy ....
Posypeme strúhaným syrom a dáme do vyhriatej rúry zapiecť ......
Napríklad takto....
Desiaty a zároveň aj posledný bod typ ako sa to dá papať napríklad s kyslou smotankou a nejaké dobré tmavé pečivko....Dúfam,že Vám bude chutiť prajem dobrúúúúúúúúúú chuť....