Zmizík



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 2 hrnčeky hladkej múky (môj má presne 3 dcl), 2 rovné lyžice kakaa, 1 hrnček cukru, 1 prášok do pečiva, 1 vanikový cukor, 2 vajcia, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja. Plnka: 500 ml mlieka, 1 Rajo modrá kyslá smotana, 125 g masla, 100 g práškového cukru, 2 zelené kokosové pudingy Dr. Oetker

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento koláč moje deti milujú, preto ho voláme zmizík, lebo zmizne 1-2-3 a postup prípravy je jednoduchý, rýchly... Postup prípravy - všetky ingrediencie (cesto) zmiešame v robote a vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Pečieme 25 min pri 180°C (ja skúšam špáradlom - ak sa nelepí, vyberám). Koláč necháme vychladnúť. Kým chladne, pripravíme plnku. Uvaríme 2 kokosové pudingy v 500 ml mlieka (podľa návodu dávam aj 3 lyžice cukru). Dáme ho chladiť do vodného kúpeľa - odporúčam sem-tam premiešať, aby sa nevytvorila koža - zle sa to potom mixuje... Maslo (skúšala som aj 1/2 Hery - je to v pohode, ale maslo je chutnejšie) vymiešame v šľahači s práškovým cukrom a pridáme vychladnutý puding. Kyslú smotanu pridávame nakoniec ručne - pekne miešame, aby sa hmota spojila... Dáme na koláč. Vrch posypeme grankom, ale osvedčili sa mi aj nastrúhané pilinky z čokolády (neosvedčilo sa mi vrch polievať čokoládou - zle sa to krája). Výborný, ľahký koláč, vhodný aj pre tých, čo nemajú radi plnkové koláče. Plnka nie je presladená, kyslá smotana tomu dáva super príchuť... A ja milujem hrnčekové koláče :-))) Ďakujeme tete Blanke za receptík:-)) Dobrú chuť!

Všetky ingrediencie pokope :-))
Dokončené, pripravené na chladenie.
Dobrú chuť!