Tiramisu
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 žltky, 100g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 500g mäkého tvarohu/kapucín /, 175ml silnej čiernej kávy, 2 PL mandlového likéru Amareto,podlhovasté piškoty, 2 PL kakaového prášku.
POSTUP PŘÍPRAVY
4 žltka šlaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom v nádobe, ktorú sme postavili nad hrniec s vriacou vodou.Ked je zmes svetlá a hustá a po miešaní zostáva ryha, nádobu odložíme a dáme na bok a necháme úplne vychladnúť.Zmes občas premiešame, aby sa nevytvorila kožka.Ked je žltková zmes dostatočne vychladená, pridáme do nej tvaroh a šlaháme, kým sa dokonale nespoja.
Zmiešame kávu s likérom, piškoty naukladáme na dno nádoby a malou lyžičkou nakvapkáme kávu,dáme polovicu krému a rozotrieme, aby boli piškoty prikryté.Znovu dáme vrstvu piškot a navrch dáme krém a povrch uhladíme.Tiramisu dáme chladiť, najlepšie na celú noc.Tesne pred podávaním posypeme povrch dezertu kakaovým práškom.
Použila som formu 18x28 cm.Prajem dobrú chuť.