
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 toustové chleby, jeden tmavý a jeden bledý, 2 druhy natierky, cca po 30 dkg z každej, ja som používala nivovú a lososovú ale každý si prisposobí aké ma rád :). Ďalej cca 40 dkg tvrdého syra + nejakú zeleninu a salámu na dozdobenie. Ja som použila farebné papriky, uhorku, šalátové listy, olivy, sterilizované kukuričky, cherry paradajky a tatarskú omáčku + 3 druhy suchej salámy - Malokarpatskú, španielský bochník a salámu s korením. Celá príprava trvá zhruba hodinku, závisí ako sa zabavíte s tým zdobením
POSTUP PŘÍPRAVY
Chleib si naukladáte ako šachovnicu, natriete vrsvtu nátierky, potom dáte znova chlieb ale v opačnom poradí, znova natriete iným druhom nátierky a postup este zopakujete raz.
Zakončujete chlebom, ktroý este zvrchu a takisto z bokov celu tortu potriete tenkou vrsvtou zvysnej nátierky.
Do igelitového sáčku dáme variť syr a bud v tom sáčku alebo medzi dvoma potravinárskmi foliami si ho rozvalkame na tenke ciestko aby nam nestuhol a hned ním potiahneme tortu ako klasicku tortu potahujeme marcipánom
A už len vela fantázie a trpezlivosti pri zdobení
![]() |
jedna fotka |
![]() |
2. |
![]() |
3. |
![]() |
4. |
![]() |
5. |
![]() |
rozkrojená |
![]() |
7 |