Segedín podľa mňa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové mäsko 1kg, kyslá kapusta 1 kg, 3 väčšie cibule, 2 kyslé smotany, červená paprika, celé čierne korenie, rasca. Dobrá domáca knedľa

POSTUP PŘÍPRAVY

Teraz niečo na vykompenzovanie sladkého. Kyslú kapustu - to ja môžem aj každý deň a keď je v podobe segedínskeho gulášu, tak zvlášť.

tak tu máme zhruba všetky suroviny, nakoniec som použila iba 2 cibule aby to nebolo sladké
cibuľu som nakrájala na primerané kúsky, orestovala na oleji a pridala takéto krásne - na kocky nakrájané mäsko. Už som vyskúšala segedín aj z pliecka, ale keď kúpim takýto krásny chudý bôčik, tak je z neho najlepší. Orestovala som kocky mäska, keď sa zatiahlo a obelelo, pridala som červenú papriku, asi 3 KL, popražila som to, pridala 1/2 KL rasce, pár guličiek čierneho celého korenia. Pridala som nakrájanú kyslú kapustu aj s trochou kapustovej a podliala vodou len zarovno .Solila som nakoniec, lebo kapusta je slaná. Ja dávam jednu bujónovú mäsovú kocku a trochu vegety. Hotové dosolím, koľko sa pýta.
takto orestované, ochutené a podliate. S kapustovou vodou opatrne, aby ste to neprekyslili.
robím vždy v kuchte a kapustu dávam zarovno s mäsom, lebo mám vlastnú naloženú a je dobrá - tvrdá a chrumkavá, tak aby sa uvarila. Varilo sa to 40 minút, keď je mäsko mäkké pridám smotanovú zátrepku - 2 smotany rozmiešam v 2 dcl mlieka, pridám 1 kopcovitú PL hl. múky a vlejem za stáleho miešania do základu. Keď prevrie je hotové a papkáme.
pripravila som ho na počesť návštevy môjho "malého"30-ročného synčeka, ktorému kapustové jedlá chutia rovnako ako mne. K tomu domáca kysnutá knedľa s rožkom, mňami-mňam.....