ananásový rez

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
piškóta z 5 vajec, veľká konzerva ananásu, Krém :200 g masla, 1/2 hery, 3 PL práškového cukru, ananásová esencia Puding do krému : 1 vanilkový pudig, šťava z ananásu, mlieko,1 PL hl. múky, 1 žltko
POSTUP PŘÍPRAVY
Mala to byť pôvodne roláda, ale cesto mi trochu viac vyskočilo ako som chcela, tak je z toho rez.
Postup pri foto
 |
v recepte je piškóta z 5 viajec, ale ja som mala veľmi veľké vajíčka tak som dala iba 4.
4 žltka vymiešam s 5 PL lyžicami práškového cukru dobre do peny, |
 |
pridám postupne tuhý sneh zo 4 bielkov so štipkou soli /aby sa dobre vyšľahal/ a 5 PL polohrubej múky. Keďže som pridala aj 1/2 prášku do pečiva, piškóta vic vyskočila |
 |
Upečená, vyskočená piškóta. Pečiem ju do svetlo-ružova, asi 12-15 min, asi na 180C |
 |
dám si miešať maslo+heru+cukor do šľahača a pripravím si puding.Šťavu z ananásu doplnim do 400 ml mliekom, polovicu dám variť a do druhej polovice vymiešam vanilkový puding, 1 PL hl. múky a 1 žltko. |
 |
pudingovú kašu uvarím a dám chladiť do vody. Aby sa mi neurobila škrupina, pridám do horúceho asi za polievkovú lyžicu tuku /je jedno či heru, palmarin, alebo lej/, vymiešam a nechám chladiť. Potom premiešam iba občas |
 |
do vymiešaného masla postupne pridávam vychladnutý puding, ak je málo sladké môžeme pridať ešte cukor. Mne sa zdala chuť málo výrazná po ananáse, tak som prichutila trolinku ananásovou arómou |
 |
piškótu som prerezala po dĺžke, jednu polovicu som natrela pikantnejším džemom /použila som mirabelkový/, ak je redší nevadí, lepšie sa vsaje do cesta. Ja som ho doslova votrela jemne, aby sa krém nekĺzal.Pripravím si ananásové kúsky, niektoré rovnako veľké odložím na zdobenie a ostatné posekám na malé kúsky |
 |
plnku som si približne rozdelila na 2 polovice. Z prvej polovice som časť naniesla na džem, husto posypala ananásom, na to znovu plnku. Pkikryla som druhou polovicou piškóty a trochu zaťažila, aby sa ananás s plnkou spojili a koláčik držal. |
 |
je tam naozaj dosť krému, tak som to nechala stuhnúť v chlade a dozdobila som vrch zvyšným krémom. Na vrchu som amatérsky pocákala čokoládovou polevou, ale ozaj minimálne /tá mi zostala v mrazničke z predchádzajúceho pečenia/ a ozdobila som ananásovými kúskami stred, kadiaľ sa bude krájať na porcie.\r\nTak dobrú chuť. Bol najlepší na tretí deň, keď všetky chute prešli navzájom a cestíčko odmäklo. Krém je skutočne lahodný a môže sa zdobiť aj iným spôsobom - nabudúce túto piškótu určite naplním tým istým krémom s pridaním čokolády a bez ananásu. Každý si tam môže dať čo mu chutí. Á mlsáme ...... |
 |
...upiekla som ho mame k narodkám aj karamelový na celý plech, lebo nás je ako hadov. Zaslúži si |
 |
...mňam... |