ananásový rez



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

piškóta z 5 vajec, veľká konzerva ananásu, Krém :200 g masla, 1/2 hery, 3 PL práškového cukru, ananásová esencia Puding do krému : 1 vanilkový pudig, šťava z ananásu, mlieko,1 PL hl. múky, 1 žltko

POSTUP PŘÍPRAVY

Mala to byť pôvodne roláda, ale cesto mi trochu viac vyskočilo ako som chcela, tak je z toho rez.
Postup pri foto

v recepte je piškóta z 5 viajec, ale ja som mala veľmi veľké vajíčka tak som dala iba 4. 4 žltka vymiešam s 5 PL lyžicami práškového cukru dobre do peny,
pridám postupne tuhý sneh zo 4 bielkov so štipkou soli /aby sa dobre vyšľahal/ a 5 PL polohrubej múky. Keďže som pridala aj 1/2 prášku do pečiva, piškóta vic vyskočila
Upečená, vyskočená piškóta. Pečiem ju do svetlo-ružova, asi 12-15 min, asi na 180C
dám si miešať maslo+heru+cukor do šľahača a pripravím si puding.Šťavu z ananásu doplnim do 400 ml mliekom, polovicu dám variť a do druhej polovice vymiešam vanilkový puding, 1 PL hl. múky a 1 žltko.
pudingovú kašu uvarím a dám chladiť do vody. Aby sa mi neurobila škrupina, pridám do horúceho asi za polievkovú lyžicu tuku /je jedno či heru, palmarin, alebo lej/, vymiešam a nechám chladiť. Potom premiešam iba občas
do vymiešaného masla postupne pridávam vychladnutý puding, ak je málo sladké môžeme pridať ešte cukor. Mne sa zdala chuť málo výrazná po ananáse, tak som prichutila trolinku ananásovou arómou
piškótu som prerezala po dĺžke, jednu polovicu som natrela pikantnejším džemom /použila som mirabelkový/, ak je redší nevadí, lepšie sa vsaje do cesta. Ja som ho doslova votrela jemne, aby sa krém nekĺzal.Pripravím si ananásové kúsky, niektoré rovnako veľké odložím na zdobenie a ostatné posekám na malé kúsky
plnku som si približne rozdelila na 2 polovice. Z prvej polovice som časť naniesla na džem, husto posypala ananásom, na to znovu plnku. Pkikryla som druhou polovicou piškóty a trochu zaťažila, aby sa ananás s plnkou spojili a koláčik držal.
je tam naozaj dosť krému, tak som to nechala stuhnúť v chlade a dozdobila som vrch zvyšným krémom. Na vrchu som amatérsky pocákala čokoládovou polevou, ale ozaj minimálne /tá mi zostala v mrazničke z predchádzajúceho pečenia/ a ozdobila som ananásovými kúskami stred, kadiaľ sa bude krájať na porcie.\r\nTak dobrú chuť. Bol najlepší na tretí deň, keď všetky chute prešli navzájom a cestíčko odmäklo. Krém je skutočne lahodný a môže sa zdobiť aj iným spôsobom - nabudúce túto piškótu určite naplním tým istým krémom s pridaním čokolády a bez ananásu. Každý si tam môže dať čo mu chutí. Á mlsáme ......
...upiekla som ho mame k narodkám aj karamelový na celý plech, lebo nás je ako hadov. Zaslúži si
...mňam...