Eintopf s mangom a kuracím mäsom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g kuracích pŕs, 200 g ryže, 1 mango, 3 šalotky /fialová cibuľa/, 250 ml suchého bieleho vína, 125 ml hovädzieho bujónu, 1/2 citrónu, 1 PL oleja, 1 PL masla, 1 KL kukuričného škrobu, karí korenie, biele korenie, cukor a soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Na kocky nakrájané mäso sprudka orestujeme na oleji s maslom a vyberieme ho.
Vo výpeku necháme speniť šalotku, zalejeme bujónom a vínom, pridáme citrónovú šťavu, nakrájanú citrónovú kôru a chvíľku povaríme.
Šťavu zahustíme škrobom, rozmiešaným vo vode a po prevarení pridáme orestované mäso, nakrájané mango a vopred udusenú ryžu.
Všetko spolu premiešame, necháme ešte 10 min. variť a podávame