*♥*Zapekanka *♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na 3 rožky: 3 - 4 trojuholníkové syry roztierateľné (resp. Bambino, Karička), 5 - 6 šampiňónov strednej veľkosti, 1/2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 3 plátky slaninky(oravská, gazdovská, anglická - hlavne prerastená), 2 plátky šunky (nemusí byť), 5 plátkov tvrdého syra (ja som dala švajčiarsky blok), podľa chuti soľ a mčk, 1/4 sušenej chilli papričky (čerstvá), trocha mletej rasce, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept je Ivetkin. Iveta Š. (narcis) ID 42855 u nej našla recept na zapekanku pre jednu moju známu, ktorá niečo také chcela. Recept sa páčil aj mne, ale keďže u nás doma konzervované šampiňóny nikomu nechutia, prispôsobila som recept na použitie čerstvých húb.
Vyskúšala som ho raz a vzápätí som bola torpédovaná žiadosťami znova a znova robiť zapekanku.
Ale na šťastie je to rýchlovečka. Vďaka Ti Ivetka :-)
Recept tu uvádzam preto, že ma o to požiadali niekoľké maminy.

Pokrájame nadrobno slaninu a dáme ju pomaly restovať na panvicu. Zatiaľ pokrájame nadrobno cibuľu a prihodíme ju ku slanine, restujeme spolu.
K urestovanej cibuli pridáme soľ, koreniny (mčk, rascu), chilli som len tak rozmrvila v prstoch a pridáme pokrájané šampiňóny. Zamiešame a prikryjeme pokrievkou. Dusíme pár minút pri min. teplote. K hotovému pridáme prelisovaný alebo rozsekaný cesnak.
Zatiaľ rožky pozdĺžne prekrojíme a ponatierame krémovým syrom.
Zoberieme panvicu s čiastočne vychladnutou hubovou zmesou a priemiešame do nej nakrájanú šunku a zmes kladieme na všetky prepolené rožky (ja som šunku dávala až dodatočne, ale takto to bude rýchlejšie). Syr nakrájame na plátky šírky rožkov a poukladáme ich na šampiňónovú oblohu (nemám odfotené, sorry)
Polovice rožkov naukladáme na plech alebo do zapekacej nádoby tesne vedľa seba, aby sa neprekydli a nepadla z nich náplň. Vložíme do grilu asi na 8 minút a zapekáme tak, aby sa rožky trocha pripiekli a syr sa roztavil. Po vybratí z grilu som nemala žiadnu šancu vyfotiť ich všetky spolu. Skvelo to vonia a ešte lepšie chutí :))
Po vybratí z grilu ich môžeme pokvapkať kečupom alebo inou výraznejšou pochutinou. Niekomu to vraj chutí s tatárskou omáčkou, ale my sme uprednostnili ten kečup.