Zapekané paradajky so smotanovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

paradajky, cibuľa, cesnak, soľ, korenie, Vitana - omáčka na cestoviny, voda, mlieko, tvrdý syr (množstvo surovín podľa počtu ľudí a chuti)

POSTUP PŘÍPRAVY

Umyté paradajky rozkrojíme na polovice, zrezanou časťou poukladáme do vymastenej zapekacej misy. Pridáme na plátky pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, osolíme a okoreníme. Pripravíme si smotanovú omáčku na cestoviny podľa návodu na sáčku, pred dovarením do nej pridíme nastrúhany tvrdý syr a omáčkou zalejeme paradajky. Dáme zapiecť do rúry. Podávame so zemiakmi alebo cestovinami.

Všetko poukladáme do zapekacej misy, pridala som aj trochu nakrájanej červenej papriky, ktorá nám ostala od raňajok.
Prečítame si návod na prípravu omáčky. :-) Tu sa použije voda a mlieko.
Povarííííme.
Ku koncu pridáme nastrúhaný syr.
Omáčkou zalejeme paradajky a dáme zapiecť.
Dala som to na 35 minút, ale mohlo sa aj dlhšie, aby cibuľka viac zmäkla.