Zapekané paradajky so smotanovou omáčkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
paradajky, cibuľa, cesnak, soľ, korenie, Vitana - omáčka na cestoviny, voda, mlieko, tvrdý syr (množstvo surovín podľa počtu ľudí a chuti)
POSTUP PŘÍPRAVY
Umyté paradajky rozkrojíme na polovice, zrezanou časťou poukladáme do vymastenej zapekacej misy. Pridáme na plátky pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, osolíme a okoreníme. Pripravíme si smotanovú omáčku na cestoviny podľa návodu na sáčku, pred dovarením do nej pridíme nastrúhany tvrdý syr a omáčkou zalejeme paradajky. Dáme zapiecť do rúry. Podávame so zemiakmi alebo cestovinami.
 |
Všetko poukladáme do zapekacej misy, pridala som aj trochu nakrájanej červenej papriky, ktorá nám ostala od raňajok. |
 |
Prečítame si návod na prípravu omáčky. :-) Tu sa použije voda a mlieko. |
 |
Povarííííme. |
 |
Ku koncu pridáme nastrúhaný syr. |
 |
Omáčkou zalejeme paradajky a dáme zapiecť. |
 |
Dala som to na 35 minút, ale mohlo sa aj dlhšie, aby cibuľka viac zmäkla. |