kuracinka na nedeľu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg kuracích pŕs, 3 vajíčka, 1 polievková lyžica horčice, 1 kávová lyžička sójovej a tiež worcestrovej omáčky, 1 kávová lyžička vegety, 3 strúčiky cesnaku, olej, cibuľa

POSTUP PŘÍPRAVY

Z vajíčok, 1 polievkovej lyžice horčice, 1 kávovej lyžičky sójovej a tiež worcestrovej omáčky, 1 kávovej lyžičky vegety a 3 prelisovaných strúčikov cesnaku si pripravíme "pác" (všetko spolu vymiešame). Do pácu namáčame naporcované kuracie prsia (najlepšie je ich omočiť z jednej aj druhej strany, ukladať do misky a zvyšným pácom nakoniec zaliať) a necháme ich odstáť v chladničke (cez noc).
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a dusíme v nej kuracie prsia, ktoré sme predtým "nasucho" orestovali na panvici, podľa potreby podlievame vodou a dochutíme soľou či vegetou. Podávame s ryžou, hranolkami a udusenou mrazenou zeleninou.
Dobrú chuť!

PS: mrazenú zeleninu môžeme niekedy pre zmenu dusiť hneď od začiatku spolu s mäsom, je to tiež veľmi chutné a mäsko môže byť zas pre zmenu aj na rezne vyklepaná bravčovina :-)