Domáci čokoládový jogurt/dezert/termix



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500ml plnotučného mlieka (najlepšie je klasické sáčkové) * 50g kvalitnej horkej čokolády (70%) * 50g mliečnej čokolády * 100g bieleho jogurtu (ja preferujem značku Hollandia) * 250g jemného krémového tvarohu vo vaničke (značka Vian, Pilos) * 2 polievkové lyžice kakaa (najlepšie je tmavé holandské) * 5-6 lyžíc práškového cukru alebo podľa chuti (ak chcete dosiahnuť prírodnú sladkosťbez použitia cukru - použite Stevia kvapky)

POSTUP PŘÍPRAVY

Môj vlastný receptík, ktorý prešiel pomerne dlhým vývojom vylepšovaní a určite je ešte čo vylepšovať, ale myslím si, že jeho chuť je za súčasného zloženia veľmi dobrá, čo schválil aj môj priateľ - čokoholik, ktorý sa mile rád zúčasťňoval degustácie každej jednej verzie tohto jogurtíka :)

Tento recept sa dá robiť aj bez pridania tvarohu, ale treba rátať s tým, že čokoláda sa vám mierne oddelí od mlieka, lebo jogurt nebude mať takú hustotu ako keby ste ho spravili s tvarohom (okrem toho mne s tvarohom viac chutí).

Z časových dôvodov som nestíhala robiť fotodokumentáciu, ale v budúcnosti sa vynasnažím fotečky pridať...

Postup:
1. 500ml mlieka spolu s cukrom trošku zohrejeme.

2. Medzitým si vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke rozpustíme oba druhy čokolád. Do rozpustených čokolád pridáme postupne a za stáleho miešania niekoľko lyžíc teplého mlieka, kakao a vymiešame na hladkú krémovitú masu. Túto čokoládovú masu postupne prilievame do teplého mlieka a všetko spolu metličkou prešľaháme.

3. Po vychladnutí primiešame tvaroh a jogurt a opäť spolu všetko dobre premiešame.

4. Hmotu nalievame za pomoci naberačky a malého lievika do pripravených jogurtovacích pohárikov, uzavrieme a jogurtovač zapneme na ca. 8 hodín. Potom poháriky s jogurtom necháme vychladnúť a vložíme do chladničky - na druhý deň môžeme papkať.