Metrovec



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

podobné recepty už tu sú, vkladám na požiadanie++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ CESTO:++++4 veľké vajíčka, 260g práškového cukru, 260 g hladkej múky, 10 PL oleja, 10 PL vlažnej vody, pol kypriaci pr./dávam 1 celý/, 1 - 2 PL kakao a2 PL vody alebo rumu+++++++++++++++++++++++++++++ KRÉM: 0,5 l mlieka, 1 Zlatý klas + 1 PL múky, 1 vanilkový cukor, 250 g masla /PALMARIn/, 150 g prášk.c., 3 PL rumu, pre zmenu sa môže dať do plnky i kokosová múčka 2 PL /nedávam/

POSTUP PŘÍPRAVY

V obrázkovom postupe

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Postupne za stáleho šľahania pridávame olej. Potom pridáme vodu a múku+kypr.p., nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov, do ktorého sme pridali štipku soli a pár kvapiek citr.šťavy. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a vysypanej formy alebo na papier na peč. Do druhej časti pridáme kakao a vodu. Vylejeme do druhej formy a zároveň obe formy vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Pečieme cca 30 - 35 min. Radšej sa presvedčíme špajdľou, či je upečené. Cesto vyklopíme a po vychladnutí pokrájame podľa mriežky na rovnaké kúsky. Na foto je z dupľovanej dávky, nech vás to nemýli, že je toho veľa. Piekla som vtedy nielen pre seba.
Pripravíme si KRÉM: Klasicky si uvaríme v mlieku Zlatý klas spolu s vanilkou. Po vychladnutí primiešame postupne vyšľahané maslo alebo Palmarin s cukrom. Na zjemnenie pridáme rum, poprípade kokos. Plátky cesta striedavo natierame krémom a ukladáme vedľa seba / kakaový, biely, kakaový, biely.........../ Krémom natrieme aj vrch zákuska a pekne ho uhladíme. Polejeme čokoládovou polevou, a to tak, že na bokoch si pomáhame silikónovým štetcom. Necháme stuhnúť na linke, až potom dáme do chladničky. Krájame nožom namočeným v horúcej vode šikmým rezom.
Čím šikmejšie krájame, tým vyzerajú rezy efektnejšie.
DOBRÚ CHUŤ!