
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
recept je veľmi známy, z prvej knižky Recepty zo života, ale vkladám ho na požiadanie++++++++++++++++ CESTO: 80 g Hery, 160 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 2 polievkové lyžice/PL/ medu, 1 ČL sódy bik., 250 g polohrubej múky, 250 g hladkej múky, mletá škorica a klinčeky, pridala som aj štipky kypriaceho prášku++ PLNKA: 500 ml mlieka, 250g Palmarinu, 1 Zlatý klas a 1 pl zarovnaná polohrubej múky, 250 g práškového cukru, 2PL rumu / ja som tentokrát rum vynechala a pridala do prostriedku klasicky pohárik džemu/
POSTUP PŘÍPRAVY
V kotlíku nad parou miešame do zhustnutia /asi 15 min/ cukor, tuk, vajcia, med, škoricu a klinčeky. Potom dôkladne vmiešame polohrubú múku + kypridlo a nakoniec ešte teplú hmotu na doske zmiesime s hladkou múkou. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a udržiavame ho teplé - takto sa nám krásne s ním
pracuje /dávam ho na radiátor/ Postupne každú časť na pomúčenej doske rozvaľkáme a na papieri na pečenie na plechu upečieme cca 7 min 180 - 200°C - treba odsledovať. Z mlieka a krémového prášku
uvaríme puding. Palmarín vyšľaháme s cukrom a pridávame vychladnutý puding, ak chceme prichutíme
rumom. Plníme buď všetky pláty krémom alebo do prostriedku dáme pikantný džem. Zaťažíme ich a cez
noc necháme odležať. Potom natrieme zvyšnou troškou krému, aby sme zahladili prípadné nerovnosti a dierky. Polejeme čokoládovou polevou. Na obrázku sú rezy pečené z dupľovanej dávky na takom veľkom
plechu, nerozvaľkala som ich úplne na tenko, máme radi takéto trochu hrubšie pláty. Plnku som tiež zdvojnásobila. Sú výborné.