PREKLADANA KAPUSTA*****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kyslá kapusta,mleté bravčové mäso,zemiaky,soľ,čierne mleté korenie,cesnak,bravčová masť-olej,kyslá smotana,vajíčka

POSTUP PŘÍPRAVY

Mleté mäso orestujeme na rozpálenom oleji,osolíme,okoreníme,pridáme postrúhaný cesnak a chvíľu dusíme.Medzitým si pekáč potrieme masťou,naložíme doň vrstvu zemiakov uvarených v šúpke a pokrájaných na kolieska.Osolíme,pridáme vrstvu kapusty,urestované mäso a zakryjeme kapustou.Vložíme do horúcej rúry a necháme 15-20 minút zapekať.Vytiahneme a prelejeme kyslou smotanou,v ktorej sme rozmiešali vajíčka.Zapekáme,kým smotana s vajíčkami nestuhne.

Na jednu smotanu dávam dve vajíčka.Alternatíva-šľahačková smotana.

DOBRU CHUT