svokruškina mixovaná zeleninová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zeleninka (mrkva, kaleráb, zeler, petržlen, cibuľa, cesnak, rajčina, paprika... ale aj cuketa či tekvica pekne s dužinou), soľ, vegeta, olej, hladká múka, mlieko, syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Zeleninku podľa vlastnej ľubovôle očistíme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme domäkka v osolenej a ovegetenej vode. Potom to všetko rozmixujeme, prepasírujeme a vrátime do hrnca, pridáme zásmažku (z trošky oleja, 1 zarovnanej polievkovej lyžice hladkej múky), prilejeme mlieko (podľa vlastnej chuti) a keď polievočka zovrie môžeme (ale nemusíme) pridať najemno nastrúhaný syr. Výborne chutí napríklad so "smaženým hráškom" alebo opečeným toastom pokrájaným na kocky.
Dobrú chuť!