
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Základný recep: 35 dg polohrubej múky, 35 dg práškový cukor, 4 veľké vajíčka, 1 a pol dcl oleja, 1 a pol dcl vody, 1 kypriaci prášok, kompótové alebo čerstvé ovoci++++++++++++++++++++++++++++++++ Recept s obmenou: pridať trochu vanilky, namiesto vody - šťava z marhuľového kompótu, ku kypriacemu pridať štipku sódy bikarbóny, marhule naložené s trochou rumu a mäkšie zavarené, ktoré som ponamáčala do kokosu +++++ viem, že foto je nekvalitné a šľahačka sa topí na ešte trochu teplom koláčiku - nevydržali sme, kým vychladne. Koláčik je šťavnatý vôbec nie suchý a obrazne povedané ..... keď je návšteva za dverami - máte ho za chvíľu hotový. Aj bez šľahačky je chutný. ++++++++++++++ Recept mám od kamarátkinej mamy-výbornej kuchárky a cukrárky.
POSTUP PŘÍPRAVY
Príprava je veľmi jednoduchá. Všetky suroviny spolu iba zmiešame a veľmi dobre vyšľaháme.
Vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Dáme ovocie aké chceme. Ja som dala iba
marhule namočené v kokose, ale môže byť aj viac druhov ovocia a vrch posypaný lupienkami mandlí ap.
Pečieme pri 175-180°C cca 30 min - treba sledovať a keď dáte šťavu z kompótu, piecť dlhšie a pomalšie.
Po upečení ešte posypte vanilkou.
Koláčik je mäkulinký, až sa rozplýva na jazyku. My nemáme radi suché bublaniny ani trhance.
Hodili by sa tam ešte čučoriedky, ale dnes sme mali so synom chuť na takýto - ako ľahkú večeru.
Dobrú chuť.