
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Lístkové cesto, 5 dkg tuk /palmarin, olej/, 4 strúčky cesnaku, chudná oravská slaninka, grilovacie korenie, alebo gyros korenie, vajce na potretie
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup pri obrázkoch
Mám veľmi rada takéto slané "picovníky" z kysnutého cesta, ale dnes som zas skúšala z lístkového.
![]() |
Toto je polovica 500 gramového lístkového cesta, z jednej som robila slané pakličky a túto som vyvaľkala, natrela rozpusteným tukom, zmiešaným s prelisovaným cesnakom. |
![]() |
Poukladala som slaninku, posypala grilovacím korením a zrolovala. |
![]() |
Zrolované som natrela rozšľahaným vajíčkom, v ktorom som rozmiešala vegetu apokrájala na trojuholníky |
![]() |
Poukladala som na pečiaci papier a piekla asi 20 minút pri 200 st., ale to je iba orientačné, mne zle pečie rúra |
![]() |
Takto sa krásne upiekli. Chutili dobre, ale aj tak mi viac chutia z kysnutého cesta. Do týchto som nedávala ani kečup, lebo som sa bála, že to vytečie. |