Makovo-jablkový závin

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kysnuté cesto: 250g polohrubej múky, 20g droždia, 0,125l vlažného mlieka, 35g cukru, 2 žltky, 25 g masla, citrónová kôra Plnka: 150g mletého maku, 3 pl práškového cukru, necelé 1 dcl vody, 2 postrúhané jablká, škorica
POSTUP PŘÍPRAVY
Výborný a vďaka jablkám vláčny makovník...:-)
 |
Pripravíme si cesto ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť... |
 |
...zatiaľ si pripravíme plnku, dáme zovrieť vodu, prisypeme cukor... |
 |
...keď sa cukor rozpustí tak pridáme pomletý mak a premiešame... |
 |
...pridáme postrúhané jablká (v mojom prípade aj zo šupkou) a škoricu...necháme vychladnúť... |
 |
...vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme cca na 2-3cm a naplníme pripravenou plnkou. Zvinieme a preložíme na vymastený plech... |
 |
...Závin povrchu potrieme roztopeným maslom a popicháme vidličkou aby nepopraskal( mne popraskal aj tak :-( neviem kde sa stala chyba) a dáme piecť do vyhriatej rúry cca 170 stupňov cca 30 min musíte si odsledovať... |
 |
...závin je veľmi dobrý a vláčny, z uvedenej dávky urobíte jeden stredne veľký makovník. Dobrú chuť:-))) |