Makovo-jablkový závin



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kysnuté cesto: 250g polohrubej múky, 20g droždia, 0,125l vlažného mlieka, 35g cukru, 2 žltky, 25 g masla, citrónová kôra Plnka: 150g mletého maku, 3 pl práškového cukru, necelé 1 dcl vody, 2 postrúhané jablká, škorica

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborný a vďaka jablkám vláčny makovník...:-)

Pripravíme si cesto ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť...
...zatiaľ si pripravíme plnku, dáme zovrieť vodu, prisypeme cukor...
...keď sa cukor rozpustí tak pridáme pomletý mak a premiešame...
...pridáme postrúhané jablká (v mojom prípade aj zo šupkou) a škoricu...necháme vychladnúť...
...vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme cca na 2-3cm a naplníme pripravenou plnkou. Zvinieme a preložíme na vymastený plech...
...Závin povrchu potrieme roztopeným maslom a popicháme vidličkou aby nepopraskal( mne popraskal aj tak :-( neviem kde sa stala chyba) a dáme piecť do vyhriatej rúry cca 170 stupňov cca 30 min musíte si odsledovať...
...závin je veľmi dobrý a vláčny, z uvedenej dávky urobíte jeden stredne veľký makovník. Dobrú chuť:-)))