Torta ZEBRA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 1 kávová lyžička PDP, 5 dkg cukru, 12,5 dkg margarínu, 1 vajce, štipka soli, 30 dkg hladkej múky Tvarohová plnka: 4 dl pochúťkovej smotany, 1,5 dl oleja, 2 vanilky, 15 dkg cukru, 2 vajcia, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 1 vanilkový puding v prášku, 75 dkg krémového tvarohu, do polovice tejto plnky potom 2 lyžice kakaa.
POSTUP PŘÍPRAVY
pri obrázkoch
 |
cesto si pripravíme zmiesením uvedených prísad a nevymazanú formu vystelieme aj po bokoch. |
 |
takto... mohla som okraj nechať nižší a výsledok by bol potom ešte krajší, ale robila som to prvýkrát a nevedela som, do akej výšky pôjde plnka, aby potom náhodou nevytekala. |
 |
potrebné ingrediencie. Ja milujem tento tvaroh t Lidla, má pol kila, tak som dala ešte jeden hrudkovitý. |
 |
ja som si to šupla do mojej pomocníčky.... |
 |
a vymiešame si hladký krém... |
 |
takýto |
 |
plnky bolo presne 1,5 litra, rozdelila som na polovice a do jednej som pridala 2 lyžice kakaa. |
 |
ja zbožňujem takúto metličku, krásne sa dá zapracovať všetko bez hrudiek do tekutiny |
 |
a vrstvíme striedavo pekne od prostriedka |
 |
takto |
 |
pokračujeme |
 |
finišujeme |
 |
a pečieme pri 180 stupňoch cca. 50 minút, ja som nechala 55, a dôležité, musí sa to nechať úplne vychladnúť!!!Ja som to dala na balkon, ale ideálne to bolo dnes ráno po noci v chladničke. |
 |
v reze. Vrstvy sú krásne vidieť, len pri reze sa od noža akoby rozmazali vrstvy, nám to veľmi chutí, videla som to v telke na ma´darskej telke, program ako bez servítky, len varia celebrity, ona ho robila s nejakým karaamelom a mascarpone, ale na nete už zverejnili túto verziu.
A ešte jeden poznatok, pred podávaním je lepšie ho nechať chvíľu pri izbovej teplote, potom je ešte vláčnejší a krája sa najlepšie takým zúbkovým nožom, na to prišiel môj synátor, keď si z neho ujedal, vtedy sa nerozmazávajú vrstvy a sú pekne viditeľné. |