Kanapky z formy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vzhladom k tomu, ze tu bolo uz viac dotazov na to, ako upiect, z coho upiect ...Rozhodla som sa skusit a sucasne sa podelit o skusenosti s tymi zienkami, ktore tuto formu vlastnia, alebo v buducnosti budu vlastnit.Pouzila som hotovu zmes Brotbackmischung mit Sonnenblumenkerne, ktoru dostanete v Lidli, mozno aj v Tescu.3,5 dcl mlieka,1,5 CL soli,1PL oleja, 500 g zmesi.Tu prave chcem podotknut,ze je lepsie hned nasypat cele kg.Samozrejme,ze sa vlastne zvysi aj mnostvo soli aj mlieka.Dalej som dala polovicku sacku suseneho drozdia.Vymiesilo sa a vykyslo v pekarnicke. Robila som to z 1/2 kg ,bala som sa ze to prudko vyskoci,ale po upeceni to nebolo ani do polovici.

POSTUP PŘÍPRAVY

Formy vnutri potrieme olejom,tiez potrieme aj vrchnaky z jednej aj z druhej strany.
Cesto si rozdelit na tri casti -urobime si taky valcek.Pekne to potom ide dnu.Dame to este podkysnut na 1/2 hodiny.Vrch je otvoreny.Ruru si vyhrejeme na 180 stupnov.Po vykysnuti uzavrieme a dame s t o j a t o piect
do rury- cca.25 minut.Ale ked budete robit z celeho kg,tak aspon 35 minut.
Opatrne vybrat z rury- je to dost horuce,otvorit z oboch stran,nechat trochu vychladit a vypadne to takmer same.
Prave tu som sa bala,ze sa to prilepi,ale super,forma ostalo uplne cistucka.
Co sa tyka krajania,najlepsie sa to kraja krajacom,alebo dobre ostrym nozom.
Nabuduce skusim iny sposob !!!!

formy potriet olejom
cesto rozdelit na tri casti a opatrne vtlacit do formy
vlozit do vyhriatej rury - 180 stupnov
po upeceni