Morčacie závitky so špenátom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6ks rezňov z morčacích prsíčok, 1ks mrazený špenátový pretlak, 1ks mrazené špenátové listy alebo 2 vaničky čerstvých špenátových listov, 100g parmazánu, 1 hlávka cesnaku, 6ČL tatárskej omáčky, 1PL sypkého slepačieho vývaru, 1dcl smotany na varenie, 2PL hladkej múky, olej, MČK

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup pri obrázkoch :-)

Na panvicu dáme cca 2PL olivového oleja. Pretlačíme do neho cca 3-4 strúčiky cesnaku /každý podľa chuti, ja dávam veľa cesnaku, máme ho radi/ a prisypeme MČK, množstvo tiež podľa chuti. Prelejeme 1dcl vody a vložíme rozpustiť mrazené špenátové listy. Rozmrazený špenát scedíme na sitku do misky. Môžme z neho šťavu aj trochu povytláčať. Misku so šťavou si odložíme bokom - použijeme v recepte neskôr.
Morčacie rezne si jemne rozklepeme.
Potrieme tatárskou omáčkou.
Teraz na rezníky rozložíme odkvapkané špenátové listy.
Posypeme nastrúhaným parmazánom.
Takto pripravené rezne zrolujeme a uzavrieme pomocou špáradiel alebo kuchynskej nite.
Závitky opečieme na oleji z obidvoch strán.
Podlejeme šťavou zo špenátových listov, ktorú sme si odložili bokom. Ak jej je málo prilejeme čistú vodu, lebo závitky by mali byť do polovice ponorené vo vode. Primiešame 1PL sypkého slepačieho vývaru a MČK. Dusíme pod pokrievkou 10-15 min. Potom závitky otočíme a znova podusíme 10-15 min.
Hotové závitky vyberieme a udržiavame teplé. Do šťavy vložíme mrazený špenátový pretlak, pretlačíme 4 strúčiky cesnaku a necháme rozpustiť. Pripravíme si svetlú zápražku z oleja a múky, zalejeme smotanou a pridáme do špenátu. Krátko povaríme. Keď omáčka zhustne, hneď odstavíme, lebo špenát by sa nemal dlho variť.
Závitky podávame šikmo prekrojené, uložené do špenátovej omáčky. Ako prílohu napr. opekané zemiaky.