HARLEKÝNSKA KOCKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 8 vajec, 180g pr. cukru, 160g mletých lieskových orieškov, 50g strúhanky a 1/2 balíčka prášku do pečivaPARÍŽSKY KRÉM : 4 šľahačky a 3 čokolády na varenieĎalej budete potrebovať ešte 3 šľahačky a 3 stužovače do šľahačky. Orechov si zomelte viac ako 160g aby Vám zostali aj na posypanie celého zákusku .

POSTUP PŘÍPRAVY

Fotku tohto fantastického zákusku síce opäť nemám, ale snáď mi uveríte , že je skvelý:-))) Vypekám síce stále, ale toho času je tak málo..... A nikdy ma nenapadlo pri pečení ešte aj fotiť. Týmto " smekám " klobúk pred Marcelkou Kryštofíkovou, ktorá nás kŕmi denne perfektnými receptami a ešte všetko stíha aj fotiť, aby navnadila naše chuťové poháriky. Tak teda poďme nato :
Krém treba pripraviť deň vopred, ale nezabudnite uzamknúť chladničku, lebo ak ho sama nezjete ráno ho tam určite nenájdete. Takže šľahačky vymiešame nad parou spolu s čokoládami. Necháme ich vychladnúť a potom ručným šľahačom na nízkych otáčkach vymixujeme 3 minúty. Krém odložíme do chladničky a na druhý deň ho znova vyšľaháme ale už na hustý krém.
CESTO: . Žĺtka vymiešame s cukrom , strúhankou, práškom do pečiva a orechami. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a dáme upiecť na vymastený a múkou vysypaný plech. Na upečené a vychladnuté cesto rozotrieme krém. Na krém navrtsvíme šľahačky , ktoré sme vyšľahali spolu so stužovačmi. Ide to rozotierať trošku horšie , ale stojí to zato. Drobné nezrovnalosti aj tak prekryjú mleté orechy, ktorými posypeme celý koláč :-) Skoro som zabudla na prípravu orechov. Najprv ich na sucho opražíme , aby sme sa zbavili šupky. Niektoré sa pri pražení vyzlečú samé, iným treba trochu pomôcť. Pošúchajte ich v dlaniach a šupka pekne zíde. Opražené orechy majú aj oveľa lepšiu chuť :-))) Tak hor sa do pečenia :-))