Najlepší jahodovo- pudingový koláč na svete :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO : 4 vajcia, 200g prášk. cukru, 200g hl.múky, 1dcl oleja, 10 poliev. lyž. horúcej vody, 1 prášok do pečivaPLNKA: 1l mlieka, 3 zlaté klasy, 300g kryš. cukru, 2 kyslé smotanyĎalej budete potrebovať : 2 šľahačky, 2 stužovače do šľahačky , 1 čokoládu na varenie a 4 jahodové kompóty v konzerve ( jasné, že čerstvé sú lepšie , ale keď nie sú ..... )

POSTUP PŘÍPRAVY

Ľutujem, ale fotky som pridať nemohla, nakoľko nikdy nestihnem koláč ani odfotiť . Konečne sa mi to podarilo a moja milá dcérka mi pri " hre " s foťákom , ktorý mi potajomky čmajzla, vymazala aj to. Ale garantujem Vám koláč je naozaj SUPER !!! Sľubujem, že pri najbližšom pečení tejto dobroty ho už odfotím :-)
Takže poďme nato :
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, olej , vodu a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech upiecť do ružova. ( klasická piškóta )
Medzitým si nechajte odkvapkať jahody. Z mlieka , zlatých klasov a cukru uvaríme hustý puding a necháme ho úplne vychladnúť. Po vychladnutí, do pudingu zľahka zašľaháme kyslé smotany.
Na upečené cesto poukladáme jahody a na ne rozotrieme celý pudingový krém. Na krém ďalej navrstvíme šľahačku, ktorú sme vyšľahali spolu so stužovačmi a môžete pridať aj 1 vanil. cukor. Celý koláč ešte posypeme nastrúhanou čokoládou. A obžerstvo môže začať. Najlepší je však koláč na druhý deň, keď aj cesto pekne nasiakne. No len u nás bohužiaľ nemá čas nasiaknuť :-) Tak prajem dobrú chuť :-)))