Plnené kuracie závitky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g kuracích pŕs, 300 g slaniny, 300 g syru s modrou plesňou, grilovaciekorenie, biele korenie a soľ

omáčka:
250 ml smotany na varenie, 200 g tvrdého syru, 200 g syru s modrou ples ńou, 200 g údeného syru, sušené polievkové korenie, petržlenová vňať a škrob na zahustenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie prsia narežeme a vyklepene na veľké pláty.
Posolené a okorenené mäso naplníme slaninou a plátkom szru s modrou plesňou, zvinieme do rolky a spojíme špáradlom.
Pomaly opekáme na oleji, aby sa mäso udusilo aj vo vnútri závitku.
Medzitým privedieme do varu smotanu, pridáme nastrúhané syry, petržlenovú vňať a polievkové korenie a varíme, kým nevznikne vláčna omáčka, ktorú podľa potreby zahustíme škrobom.
Hotové závitky rozkrojíme šikmím rezom a servírujeme preliate syrovou omáčkou