Chicken savory pie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 250 g hladkej múky + trocha na pomúčenie dosky a valčeka, štipka soli, 150 g margarínu, 3 PL vody__ Náplň: 100 g taveného syra(najlepšie črievko), 200 g strúhaného tvrdého syra, kuracie mäso (z pŕs - ja som použila necelé jedno), necelá konzerva kukurice (cca 200 g ), 200 ml vrecko olív tzn. 70 g olív, vajce veľkosť L, olivový olej, žĺtok na potretie, syr na posypanie (podľa chuti, ja som nešetrila - asi 300 g)

POSTUP PŘÍPRAVY

Slávne americké "páje" sa dajú pripraviť na rozličný spôsob, aj na slano. Ja som skúšala slaný pie prvý raz a s náplňou som veľmi neexperimentovala. Pripravíme si cesto. Múku zmiešame so štipkou soli. Pridáme tuk a miesime, až kým nám nevznikne hrudkovité cesto(pozn.: ktoré vyzerá, že sa vživote nespojí :)) Aby sa spojilo, pridávame po lyžiciach studenú vodu a stále miesime, až kým nám nevznikne homogénna zmes. Pevné a ťažké cesto sformujeme do gule, aby sa lepšie rozvaľkalo. Prenesieme ho na pomúčenú dosku a pomúčeným valčekom ho vaľkáme na hrúbku 2-3 mm, pričom sa snažíme zachovať okrúhly tvar. Keď ho máme vyvaľkané, do stredu priložíme formu, v ktorej budeme koláč piecť a vyrežeme kus cesta v priemere asi o 4 cm väčší, ako forma (resp. vyrežeme tak, aby cesto asi o 1 cm prečnievalo okraje formy). Zo zvyšného cesta si môžme pripraviť výzdobu - napríklad vrkoče, aké vidíte na obrázku. Cesto je pevné, takže sa s ním dobre pracuje. Cesto necháme vo forme odpočívať a zatiaľ si pripravíme plnku. Medzitým predhrejeme rúru na 220°.Kuracie prsia nakrájané na drobné kúsky opražíme na olivovom oleji a necháme chladnúť. Syr v črievku zmiešame so strúhaným syrom, pridáme kukuricu, precedené olivy. Do zmesi rozbijeme jedno vajce a miešame. Nakoniec pridáme kuracinu. Náplň vylejeme do pripraveného cesta vo forme, okraje potrieme žĺtkom a dáme zapiecť. Po cca 10 minútach koláč vyberieme a posypeme strúhaným syrom. Opäť vložíme do rúry a pečieme, kým syr nezozlatne a okraje koláča nebudú zlatohnedé. Dobrú chuť :)