Kapor na masle a cesnaku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

takže potrebujeme kapra :)))/ prípadne nejakú inú plávajúcu potvorku/ - nakrájaný nie na podkovičky, ale priečne * korenie na ryby * vegeta * soľ * maslo * veeľa cesnaku *

POSTUP PŘÍPRAVY

- noo, je jasné ako facka, že po Vianociach už nie je ani chýru ani slychu, ale takto pripravujeme hocijakú rybičku, či kapra, pstruha, hoka .... a mne kúsok zostal v mrazničke a teraz sme si ho teraz skvele vychutnali - príprava veľmi jednoduchá a určite každá poznáte :)

- ja dávam kapra na noc do mlieka ... potom osuším, nasolím a nechám aspoň 1 hod odpočívať, posypem husto korením na ryby, vegetou a pretlačím cesnak, kapra ním potriem /tu som dala asi 6 strúčikov riadnych / - naplátkujem maslo, na každý kúsok rybičky, podlejem troškou vody a dám piecť - teplota 180 stupňov ... v polovici pečenia otočím na druhú stranu a dopečiem
a upečený
a pri servírovaním pokvapem citrónom .. hotovka ... ja osobne mám takto radšej kapra ako klasicky vysmaženého