Vynikajúci teplý polotuhý puding



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny na 6 porcii: 140 g masla, 140 g nahrubo nasekanej tmavej čokolády s obsahom 70% kakaa, 3 vajíčka, 3 žĺtka, 85 g práškového cukru, 45 g múky

POSTUP PŘÍPRAVY

Predhrejte rúru na vyše 180°C. Vymastite 6 misiek maslom a dajte na plech. (My sme dali do zapekacej misy lebo nemáme tie malé mištičky.) Pripravte si vodný kúpeľ. Vložte čokoládu a maslo do sklenej misky, ktorú položte nad vriacu vodu. Občas premiešajte, až kým sa čokoláda a maslo neroztopia. Alebo ich roztopte v mikrovlnnej rúre, 3 minúty na silný výkon. Vyšľahajte vajcia, žĺtky a práškový cukor elektrickým mixérom. Vmiešajte čokoládovo-maslovú zmes. Preosejte múku a opatrne ju vmiešajte do zmesi. Rozdeľte do misiek a pečte 10 - 12 minút, kým puding nenapučí. Zvonku by mal byť puding tuhý a vnútri tekutý. Opatrne vyberte a servírujte ihneď so šľahačkou alebo zmrzlinou.