zamilované kuracie prsia ( môže byť aj karé alebo roštenka )

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuracie prsia, horčica, majoránka, olej, cibuľa, jablko, cesnak, šľahačková smotana, vegeta, soľ, korenie Robila som toto jedlo zo 4 veľkých kuracích pŕs

POSTUP PŘÍPRAVY

Takže kuracie, alebo iné mäsko si očistíme, narežeme na rezne, môžeme zľahka naklepať, posolíme a okoreníme čiernym korením. Potom vrchnú stranu natrieme plnot. horčicou a posypeme majoránkou. Zohrejeme si olej a rezne osmažíme najprv z čistej strany, potom z horčicovej. Smažíme ho tak dlho, aby bolo hotové. Odložíme ich vedľa a vo výpeku si opražíme cibuľu ( ja som dala dve veľké a mohla som dať radšej menej, takže stačí jedna). Keď je cibuľka osmažená, pridáme ošúpané a na malé kúsky nakrájané jablko, chvílku podusíme kým jabĺčko nezmäkne a potom zalejeme šľahačkou, necháme prevrieť. Tu sa v pôvodnom recepte uvádza, že tam šupneme naspäť mäsko, ale mne sa konzistencia omáčky nepáčila a tak som ju rozmixovala a až potom som ňou zaliala mäsko. Potom som to ešte prehriala, dala polku zeleninového bujónu a dva roztlačené strúčky cesnaku, priliala asi 1dcl mlieka a deci vody, lebo omáčka bola dosť hustá. Keby som mala doma biele vínko, asi by som namiesto vody a mlieka pridala vínko, nejak sa mi to tam hodilo :o) Ako prílohu som robila zemiaky, ktorých recept pridám.
veľkáá dobrotka :o)