penová torta Barnabášovi k 28. narodeninám



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

19 bielkov, 1400 g cukru, Krém 24dkg čokolády na varenie, 24 dkg cukru, 5 vajec, 625g masla alebo Hery

POSTUP PŘÍPRAVY

19 bielkov a 1,4kg cukru najprv trochu rozšľahám a potom nad paru šľahám na 2. stupni mixéra 1/2 hodinu. Na papier na pečenie som nakreslila číslice , vrch papiera som ponatierala margarínom. Podľa šablóny som vytlačila pusinky vedľa seba. Piekla som ich pri teplote 120C 1 hodinu.
Písmená som tiež najprv nakreslila na papier a pichla som do nich špáradlo , aby som ich mohla potom ľahšie pripevniť na tortu.

PLNKA: Z čokolády, celých vajce a cukru uvarím hustú kašu , potom pridám 1 1/2 masla a nechám rozpustiť v uvarenej, horúcej kaši . Celú masu nechám dobre vychladnúť . Keď je už dostatočne studené treba to vyšľahať s mixérom a pridať ešte 25dkg masla.Plnka má byť tuhá. Už len treba naplniť pláty a ozdobiť.

Ja som z tých vyšľahaných bielkov urobila číslice ( veľkosti30 x 40 cm) 2 x 2 a 2 x 8 a ešte mi toľko ostalo, že som ešte upiekla pusinky asi 60 kusov.

.....