Špaldová JABLKOVÁ tortička.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100g masla, 100g hnedého cukru (trstinový) , 3 žĺtka, 2 pol.lyžice vody, 1 vanilk. cukor, 1 pol. lyžica rumu, 175 g špaldovej ( alebo celozrnnej ) múky , 1 čaj. lyž. prášku do pečiva , sneh z 3 bielkov, 4 očistené a nakrájané jablká ( na mesiačiky ), môžu byť aj hrozienka

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslo, cukor, 3 žĺtka a 2 PL vody vyšlaháme do penista. pridáme vanilk. cukor a 1PL rumu a znova dobre premiešame. Z 3 bielkov vyšlaháme tuhý sneh, múku a prášok do pečiva zmiešame.
Do pripravenej žltkovej masy pomaly primiešavame sneh a múku . Môžete nakoniec do cesta pridať aj hrozienka.
Tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou, rovnomerne do nej rozotrieme cesto a nakrájané jablká poukladáme na vrch ako je na obrázku.

Pečieme pri 175°C, cca 50 min.

Po upečení posypeme trstinovým cukrom a môžeme poliať jablkovou šťavou, alebo rumom.

DOBRÚ CHUŤ :-)))) !!!!